Låt inte fler naturområden försvinna i Eskilstuna

Jag ska inte behöva åka långt utanför stan för att hitta närmsta grönområde, tycker insändarskribenten.

Jag ska inte behöva åka långt utanför stan för att hitta närmsta grönområde, tycker insändarskribenten.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-06-13 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ytterligare ett argument för att ha kvar ladorna och helst fälten med är för att bidra till den biologiska mångfalden. Eskilstuna kommun som något år var årets miljökommun, miljö måste väl ändå innefatta mer än att vi människor enbart ska sopsortera i färgglada soppåsar?

Jag är trött på att allt för många naturområden försvinner! Som invånare uppskattar man verkligen det lilla man har i sin närhet. Jag ska inte behöva åka långt utanför stan för att hitta närmsta grönområde. Snart finns bara hus och byggnader runt omkring en. Det är dit vi är på väg! Har varit sjukskriven vid tillfälle och man får höra att man ska gå promenader. Det intresserar mig inte då hus och stressig trafik inte får mig att känna mig lugn och avkopplad. Till exempel försvinner naturen i närheten av rondellen Willys Smeden och ersätts med hus så småningom. Så onödigt! Allt det handlar om är att få stan att växa med antalet invånare. Funkar det bra tycker ni, politiker? Jag tycker inte ni verkar kunna klara av att hantera en stor stad som Eskilstuna och de utmaningar som finns.

Jag är trött på att politiker inte lyssnar på oss invånare. Det finns ett uppenbart motstånd från många angående ladorna. Politiker: Lyssna!

Det går att ha kvar ladorna och använda dem i de nya planerna, det går om man vill. Man behöver inte ta bort en massa, utan det går att planera för att ha kvar saker också. Brist på det märktes då till exempel den gröna korvmojen inte fick vara kvar på grund av bostäder och det speciella lilla åttakantiga huset mitt på Fristadstorget som sålde både mat och glass. Väldigt trevligt ställe att ha mitt på stan!

Visa att ni kan bättre och framförallt – lyssna på invånarna!