Låt inte kriminella gäng ta Eskilstunaborna som gisslan

Vi kan inte låta de kriminella gängen ta Eskilstunaborna som gisslan, skriver Tony Meshko och Bo Hellmark, KD Eskilstuna.

Vi kan inte låta de kriminella gängen ta Eskilstunaborna som gisslan, skriver Tony Meshko och Bo Hellmark, KD Eskilstuna.

Foto: Enes Mehmedagic

Insändare2022-05-24 10:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tre skottlossningar på tre dygn. Natten till lördag larmades polisen till Råbergstorp i Eskilstuna efter larm om skottlossning och under söndagen vid 17.20 fick polisen larm om skottlossning i stadsdelen Årby och ännu en skottlossning på Bellmansgatan under måndagseftermiddagen. En man i 25-årsåldern dödades i skottlossningen.

Vi kan inte ha det så här längre! Den sittande majoriteten Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet måste ta sitt ansvar, de måste börja tänka nytt och annorlunda för att bromsa brottsligheten. Kristdemokraterna i Eskilstuna vill omedelbart se ökad polissynlighet permanent i form av fysiska eller mobila polisstationer. Vi vill även se att Eskilstuna kommun anlitar ordningsvakter som patrullerar i våra prioriterade områden under veckans alla dagar.

Otryggheten får inte sprida ut sig till andra delar av kommunen. Det är oerhört viktigt att fältarbetarna kommer tillbaka med tydliga arbetsuppgifter. Deras arbete ska utvecklas och inte avvecklas!

Familjen kan spela en viktig roll för att bekämpa kriminaliteten och öka tryggheten, speciellt när det handlar om omyndiga personer som inte har fyllt 18 år och ofta bor kvar hemma. Därför måste politiken göra allt som ligger i dess makt för att familjen ska kunna spela den rollen. De kriminella gängen får inte vinna mer mark i Eskilstuna!