Låt Islamiska Republiken Iran falla

Bilden är från Ottawa i september 2022 under en manifestation efter 22-åriga Mahsa Aminis död i polisens förvar. Hon anklagades av den Iranska polisen för att inte ha burit sin hijab på ett korrekt sätt.

Bilden är från Ottawa i september 2022 under en manifestation efter 22-åriga Mahsa Aminis död i polisens förvar. Hon anklagades av den Iranska polisen för att inte ha burit sin hijab på ett korrekt sätt.

Foto: Justin Tang

Insändare2023-07-26 06:23
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sluta hjälpa teokratin Islamiska Republiken Iran att överleva! Allt sedan det statsskicket upprättades 1979 har mänskliga rättigheter varit obefintliga. Den obligatoriska slöjan är bara en av 1 000 begränsningar folk har till att leva som de vill. Dessutom är IR Iran inte bara utövare utan också exportör av terrorism, t.ex. hur IRGC startar proxykrig i olika delar av Mellanöstern eller hur de riggar terrordåd för att ge kurder skulden. Iran är Rysslands största utländska vapenleverantör. De här massattackerna mot civila mål i Ukraina görs delvis av iransktillverkade kamikazedrönare.
Men det som är allra mest avskyvärt är hur Västvärlden(s ledare) ständigt hjälper den här regimen att överleva. Många försök till revolution, ett sedan september 2022, har gjorts men varje gång hjälper Väst regimen att döda revolutionen och gör folk ännu mer avskräckta. T.ex. låter FN Iran med nuvarande regim styra rådet för mänskliga rättigheter, såna som saknas i Iran? Har de ens koll på att Iran är ett av de länder i hela världen som avrättar flest människor per capita och dessa är mer regel än undantag människor som försöker göra Iran till ett fritt och drägligt land att leva i medans verkliga brottslingar får gå fria. Vid varje revolutionsförsök gör Väst också kärnvapenavtal som bara går ut på att pumpa in tillräckligt många biljoner kr för att hjälpa regimen att överleva ett till försök. Vi använder helt seriöst våra skattepengar till att förtrycka över 80 miljoner människor och göra livet osäkrare för 100-tals miljoner, och du undrar varför vi blir fattigare?
Förstå nån gång att det iranska folket vill inte ha teokratin, den är en ockupation. Innan 1979 var Iran ett västerländskt land, hijab var ovanligt, folk kunde roa sig på festivaler, folk kunde sjunga och dansa. Sluta förstöra iraniernas dröm att göra landet så igen? Ett sekulärt demokratiskt Iran innebär en säkrare värld och dessutom bättre chans för fred i Ukraina. Låt IR falla!