Låt oss slippa den här låtsasrättegången

Sundbyholms camping utanför Eskilstuna.

Sundbyholms camping utanför Eskilstuna.

Foto: Henrik Holmberg

Insändare2024-08-15 11:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter det senaste inlägget här i Kuriren gällande Sundbyholms camping, är det väl uppenbart för alla att kontakten mellan kommunen och husvagnsföreningen kunde ha varit mycket bättre.

Detta att springa gatlopp i tidningen, där den ene skyller på den andre och vice versa, kommer inte att lösa upp några knutar. Att sitta ner vid samma bord och samtala om problemet är så klart det rätta, om man vill nå samförstånd och förståelse för utvecklingen.

Ni folkvalda, som vi har röstat på för att vi vill ha er som våra ledare: sammankalla omedelbart, tillsammans med berörda tjänstemän och husvagnsföreningen, till det första av en serie möten, där avsikten är att lösa upp de knutar som finns och få avvecklingen av campingen att löpa så smidigt som möjligt!

Som vid all konflikthantering är det viktigt att bli lyssnad på.

Utvecklingen på vår camping har nu gått så långt att många redan har rivit och lämnat. Som läget är nu fram till årsskiftet ska tre-fyrahundra människor vara avflyttade, många äldre och många barn som älskar platsen som sitt sommarparadis – utan att förstå varför kommunen behandlar oss så här. Vi är mycket nedslagna och ledsna.

Det är viktigt att kommunen som huvudman tar tag i detta nu, så vi slipper denna låtsasrättegång som blir fallet när saker ska lösas offentligt och i tidningen.