Liberalerna: Inför p-skiva i centrum

Liberalerna i Eskilstuna förordar p-skiva för tidsbegränsad parkering i centrala Eskilstuna under främst sommarmånaderna.

Liberalerna i Eskilstuna förordar p-skiva för tidsbegränsad parkering i centrala Eskilstuna under främst sommarmånaderna.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2021-07-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Handeln och besöksnäringen i Eskilstuna centrum är beroende av att ha flera besökare. Antalet parkeringsplatser i centrum minskar stadigt och kommer fortsätta att minska i och med framtida bostadsbyggen. En förmånligare parkeringssituation måste därför införas. Liberalerna i Eskilstuna vill, som ett första steg, införa parkeringsskiva i Eskilstuna centrum under månaderna juni-augusti. Vidare vill vi att en utvärdering tillsätts för att undersöka möjligheten att utöka antalet månader som p-skiva kan tillämpas.

Vi vet att centrumhandeln av olika anledningar har haft det svårt de senaste åren. Den har bland annat påverkats av ombyggnationen av gågatan, pandemin, näthandeln och större vägarbeten i centrum. Om Eskilstuna ska vara en levande stad med människor i rörelse som besöker butiker, restauranger, caféer, våra centrala museum och fina parker behöver åtgärder sättas in. Görs inte något riskerar de stora handelsplatser i ytterområden att ta över och Eskilstuna centrum fortsätter att utarmas. Om vi som kommun kan göra något för att underlätta för centrumhandeln så bör vi göra det.