Livets källa har sinat i Nyfors

Så här såg det ut i Nyfors centrum när Livets källa fungerade. Lilla bilden: Ett igensatt munstycke som borde spruta vatten.

Så här såg det ut i Nyfors centrum när Livets källa fungerade. Lilla bilden: Ett igensatt munstycke som borde spruta vatten.

Foto: Rolf Waltersson

Insändare2023-06-26 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Nyfors centrum finns, eller snarare fanns, en vattenspel där 16 vattenstrålar sprutade i pulserande och växlande höjd. Hur det såg ut kan man se på en gammal bild på kommunens sida ”Området Nyfors – Eskilstuna kommun”.

Till och med Wikipedia nämner detta ”vattenspel” i Nyfors.

Men, som sagt, denna lilla oas i Nyfors där barnen kunde leka och plaska med fötterna har varit ur funktion sedan många år. Ventilerna där vattnet nu borde spruta är igenproppade med grus.

Just nu när solen strålar dag efter dag från en klarblå himmel och temperaturen ligger nära 30 grader skulle det vara extra livgivande för både kropp och själ om vattnet åter fick flöda ur denna ”livets källa”.

Och att den anlades för ett antal år sedan berodde väl på att man då tyckte att den fyllde ett behov. Tycker man inte det längre?

För ett år sedan hade jag en insändare i E-K; ”Livets vatten har sinat i Nyfors”. Där ställde jag den enkla frågan: ”Har kommunen några planer på att få det hela att fungera igen?”. Jag fick inget svar.

När jag nu var i Nyfors för att kolla pratade jag med några ungdomar. De kom ihåg hur det såg ut när det fungerade och tyckte det är dåligt att man inte ser till att det funkar igen.

Eftersom jag inte fick svar förra gången gör jag ett nytt försök med förhoppning att någon ansvarig känner sig manad att svara. Inte så mycket för min skull, utan för alla de som bor i Nyfors.

Har kommunen några planer på att få det hela att fungera igen?

Rolf Waltersson

Eskilstuna