L:s försäkring kostar mer än vad den smakar

Insändarskribenten svarar Liberalernas insändare om att Sverige borde gå med i Nato.
Bilden: Ett ryskt bombplan som störtat in i ett hus i Charkiv, Ukraina, den 8 mars.

Insändarskribenten svarar Liberalernas insändare om att Sverige borde gå med i Nato. Bilden: Ett ryskt bombplan som störtat in i ett hus i Charkiv, Ukraina, den 8 mars.

Foto: Andrew Marienko

Insändare2022-03-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ibland verkar det som om Liberalernas bästa gren idag är att tala först och tänka sedan. Nu senast har Liberalerna i Eskilstuna funderingar kring hemförsäkringar (Nato). (Insändare "Har s-politiker hemförsäkring?", publicerad den 12 mars. Reds anm.) Självklart ska man ha en så god hemförsäkring som möjligt, men lika självklart är det att man ser över villkoren innan man tecknar en försäkring. 

Om förutsättningarna för att få teckna en försäkring är att man är tvungen och förvara bensindunkar, gastuber och annat brandfarligt material i huset är det nog bra om man funderar ett tag till. Om det dessutom förväntas av försäkringstagaren att hen ska följa med och sätta eld på andras hus, ska man nog börja se över andra alternativ. 

Jag vet att liberalerna ofta är förtjusta i tanken att Sverige ska deltaga i strider runt om världen och det var inte så länge sedan som förre partiledare Björklund med stor emfas krävde att Sverige skulle åka ner och bomba Libyen tillsammans med andra Natoländer. Men eftersom han inte riktigt lyckades förklara på vilket sätt Libyen hotade Sverige fick han inte, tack och lov, med sig någon mer på sin något bisarra idé.

Nej, låt oss fortsätt att försöka göra vårt hus så brandsäkert som möjligt och om vi tecknar en försäkring ska vi vara medvetna om att vissa försäkringar kostar betydligt mer än vad de smakar.