Lurad av butikernas kampanjpriser

Att priset ser ut att vara nedsatt i butiken betyder inte att det är det när man väl betalar, erfar insändarskribenten.

Att priset ser ut att vara nedsatt i butiken betyder inte att det är det när man väl betalar, erfar insändarskribenten.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2023-04-29 07:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vid flera tillfällen har jag upptäckt att butikernas så kallade kampanjpriser inte är detsamma som går in på kvittot. Inte heller dras det av i kassan, utan även om de skyltar med kampanjpris så är det ändå ordinarie pris man betalar. Börjar undra om det är medvetet av butiken eller ej då de flesta kanske inte granskar sina kvitton. 

Senast hände det mig häromdagen i en butik där de hade en stor skylt på Pauluns granola, 2 för 95 kronor mot ordinarie pris 113,90. När jag upptäckte det efter betalning så sa jag till om det, och de sa att de skulle ändra, och de korrigerade mitt kvitto. 

Två dagar senare är jag tillbaka i butiken och eftersom kampanjen fortfarande var igång så handlade jag två granolapaket igen. Döm av min förvåning då priset fortfarande inte är korrigerat. Sa till på nytt och nämnde även mitt tidigare besök. Ingen ursäkt, de verkade inte ens förvånade, sa bara att de skulle rätta till det. 

Nu undrar man verkligen, är detta något man använder sig av regelrätt i butiken, eller är det slarv/lathet som ligger bakom? Det är nämligen inte den första gången det händer. Så håll koll på era kvitton om det står kampanjpris!