Magstarkt att göra liknelser mellan S och SD

Insändare 30 november 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Slutreplik på insändare av Tommy Persson, Barva 2022-11-24.

Bäste Tommy Persson, Barva, tack för din replik på min och Arne Jonssons insändare. Om jag på något sätt gett omdömen om dig som person med nedsättande formulering så ber jag om ursäkt. Jag vill dock påminna dig om dina omdömen om Arne Jonsson(C) som isåfall också var nedsättande formulering.

 SD:s avtryck i svensk politik har i huvudsak bestått i att utan till synes sakliga grunder rikta misstroende mot olika statsråd i de regeringar som verkat under senaste mandatperioder. Här kan man verkligen prata om att ge omdömen om statsrådens person i nedsättande formuleringar. Men som tur är så är 80 % det vill säga 1/5 av de röstberättigade vid 2022-års val av en annan åsikt än den SD har om vad som är bra för Sverige och dess medborgare.

En sak som jag måste ge SD kredit för är att man lurat M, KD och L så den milda grad för att Ulf Kristersson skulle bli statsminister. Det är ju M, KD och L vars statsråd är ansvariga för regeringens politik, inte Jimmie Åkesson och hans SD vilka aldrig kan fällas varken vid misstroendeförklaringar eller vid granskningar i KU. Prata om att köpa grisen i säcken. Nu till ditt frontalangrepp på Socialdemokraterna som parti där du har mage att jämföra partiets ideologi med den SD har som citat ”sätter Sverige och svenskarna väl och ve först och främst” slut citat. 

För din kännedom får du en liten historielektion. Sedan Socialdemokraterna bildades 1889 har mycket hänt. Socialdemokraternas arbete har lett till att Sverige blivit en demokrati och en av världens främsta välfärdsnationer. I över hundra år har Socialdemokraterna stått upp för frihet, jämlikhet, solidaritet och demokrati i Sverige och resten av världen. Socialdemokratin har alltid och kommer alltid att verka för ett land där alla människor har lika värde oavsett varifrån man kommer. För din info så fick Socialdemokraterna 30,33% av rösterna vid senaste valet och ökade med 7 mandat så det finns fortfarande väljare som gillar dess politik. Om du vill veta mer om vad Socialdemokraterna står för går det bar att logga in på https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-partiet/var-historia. 

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa