Många självutnämnda experter under pandemin

Insändare 19 juni 2020 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är otroligt hur många som utan utbildning i epidemiologi och virologi ändå anser sig vara experter på covid-19 och utan att blinka uttalar sig i tal och skrift i olika media. Man har rätt att tycka och säga vad man vill i frågan men inte påstå att det är fakta
När man har facit är det lätt att veta svaren. Facit kommer inte finnas på länge om än någonsin lika med de beslut som tas, de tas på fakta som finns men också på antaganden, kan aldrig bli hundra procent rätt.

Världen och saker omkring oss utvecklas och ändras hela tiden, alltså måste beslut och saker också ändras. Det som var rätt beslut då behöver inte vara rätt nu men det innebär inte att det var fel då.
Kan inte de som letar syndabockar sluta göra det. Det finns väl ingen som tror att inte alla har gjort sitt bästa utifrån den extrema situation som varit och är.

Självklart finns saker att förbättra och analysera där det bland annat säkert finns saker som vi skulle varit mer förberedda på och det kan vi nog som gemene man skriva under på.

Ämnen du kan följa