Människan är ett djur – som beter sig som ett odjur

Vi människor är bra på att tycka saker om andra, och sämre på att ta eget ansvar, anser skribenten.

Vi människor är bra på att tycka saker om andra, och sämre på att ta eget ansvar, anser skribenten.

Foto: Fredrik Sandberg (TT)

Insändare2024-09-14 11:49
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Människan är det djur som utan tvekan dödar sin egen art. Via kriminalitet och i krig. Via män som dödar kvinnor. Där man går på krogen och blir osams och börjar slåss. Till och med barn dödar andra barn och vuxna.

Vi ser oss som bättre och förmer än andra. Majoriteten av dagens bilförare bryr sig inte om trafikregler. Många föräldrar tar inte sitt föräldraansvar. Men när vi kommer till vad vi ska äta tappar vi förnuft och reson. Vi kan ge oss på dem som äter kött och vi kan ge oss på bönderna och deras djurhållning.

Vore det inte bättre att vi tog ansvar över hur vi är och beter oss, i stället för att vara poliser och tala om vad alla andra ska göra?

Vi pratar om mänskliga fri- och rättigheter. Men det verkar inte gälla vad vi får äta eller inte. Tydligen anser en del av vår befolkning att alla ska äta veganskt och ve och fasa för den som tar sig en köttig hamburgare eller fläskkotlett.

Samtidigt som man kanske blir förbannad på en person på krogen och tar till knytnävarna. Eller ändå värre, köper lite kokain på krogen och blir en pusselbit i den utbredda kriminalitet där en tonåring skjuter ihjäl någon.