Mariefred en dynamisk idyll?

InsÀndarskribenten Björn Brolin har flera synpunkter pÄ hur allmÀnna ytor sköts i kommunen.

InsÀndarskribenten Björn Brolin har flera synpunkter pÄ hur allmÀnna ytor sköts i kommunen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

InsÀndare2021-08-31 07:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Tog för en tid sedan upp mĂ€rkligheterna med flaggning i Mariefred. Det höll en flaggning men efter att prideflaggorna togs ner för nĂ„gra veckor sedan gapar de stĂ€ngerna tomma i Mariefred och LĂ€ggesta. Om nĂ„gon kommer pĂ„ att hĂ€nga upp en flagga pĂ„ torget i Mariefred sĂ„ passa pĂ„ att rikta just den stĂ„ngen samtidigt eftersom den till vintern lutat i hela tre Ă„r. 

Varför klipps inte grĂ€set pĂ„ ett stort antal grĂ€sytor? GĂ€ller bĂ„de det som kallas slaghacksytor och Ă€ven finklippning. Finner det mĂ€rkligt att kommunen tagit över skötseln av SmĂ„as exploatering i Tredje backe nĂ€r man inte sköter sina egna ytor. NĂ„t skĂ€l om allmĂ€nintresse vad gĂ€ller dessa ytor Ă€r rent nonsens. GĂ€ller Ă€ven infarten till slottet dĂ€r Ă€ven för nĂ„gra Ă„r sedan man planterade en oxel. MĂ„ste vĂ€l rimligtvis vara Fastighetsverkets mark. 

Var inne pĂ„ kommunmöte och pĂ„pekade den direkt olagliga avverkningen av alletrĂ€d vid StrandvĂ€gen. Hur gĂ„r det med det? Har inte sett nĂ„got Ă€nnu. GĂ€ller fyra stycken. TvĂ„ grusade bollplaner pĂ„ Öster Ă€r inte skötta pĂ„ snart 10 Ă„r.FöreslĂ„r en titt i Slottsbrinken med tonvikt pĂ„ RyborgsvĂ€gen dĂ€r grĂ„bo och annat elĂ€nde nu blivit över en meter högt pĂ„ gatan. MĂ€rkligt att ingen ansvarig ser nĂ„got.

Oskicket att för att fÄ in pengar för att skylta av gator onsdagar och torsdagar borde skrotas omgÄende. Officiell Àr det för att kunna sköta dem, men nÀr sÄgs nÄgon göra det senast? Inte rimligt att folk skall jaga runt för att flytta bilen för nÄgot som aldrig sker.

Dessutom Àr det inte minst under sommaren sÄ elÀndig brist pÄ parkeringar att de gatorna behövs redan pÄ förmiddagarna. Dynamisk idyll?