Märkligt val ha Reinfeldt som "krigsexpert"

Att Fredrik Reinfeldt medverkat som expert i flera tv-kanaler för att bedöma kriget i Ukraina tycker S.G.Daun är märkligt.

Att Fredrik Reinfeldt medverkat som expert i flera tv-kanaler för att bedöma kriget i Ukraina tycker S.G.Daun är märkligt.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Insändare2022-02-28 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man kan ändå bli aningen förvånad att se före detta statsministern Fredrik Reinfeldt sitta som expert i flera tv-kanaler för att bedöma kriget i Ukraina och dess konsekvenser. Han och kollegan Borg såg ju till att vårt svenska försvar försvann. Enorma värden i försvarsanläggningar skrotades och regementen lades ner. Partiets försvarsminister avgick direkt och ersattes av en person som aldrig ens gjort ”lumpen”.

Hur seriöst ska vi tittare se på en sådan aningslös och naiv ”expert”? Om det inte varit för att socialdemokratiska partiledaren och statsministern Persson hade tidigare startat försvarsavvecklingen, så hade det onekligen varit en poäng för Socialdemokraterna i den pågående valdebatten.

Sammanfattningsvis måste vi undra över våra olika regeringars förmåga att göra viktiga prognoser på ett långsiktigt sätt som gagnar landet och dess invånare. Att kortsiktigt sprida skattemedel ”för vinden” och nöja sig med prat och tillsättande av utredningar och sitta med ”armarna i kors”, är ett direkt hot mot vår demokrati och överlevnad.

Vi borde ha lärt mer av vår granne Finland, som i alla år haft en fungerande beredskap för såväl krig som annat elände! Frågan om Sveriges medlemskap i Nato är genom Ryssland invasion av Ukraina inte längre en tveksam åtgärd. Den är nödvändig!