Naiva politiker möjliggjort bidragssystem utan motkrav

Insändare 14 augusti 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För en tid sedan fanns en debattartikel i EK där skribenten påtalade att” Det är invandringen som håller Sverige igång”. Samt en uppräkning av olika yrkesgrupper där många invandrare arbetar. Enligt Moderaternas Integrationskommissions rapport 2019 var cirka 675 000, eller 50 procent av invandrarna i arbetsför ålder inte självförsörjande. Om detta fanns inte ett ord i debattartikeln. Denna grupp kan väl inte påstås ”hålla Sverige i gång”? Tyvärr är det så att det ur denna grupp har det växt fram en allvarlig gängkriminalitet som ju kan sägas hålla det svenska rättsväsendet igång med nästan dagliga skjutningar och andra olagligheter.

En del är snabba att sätta på ”offerkoftan” – samhällets fel: trångboddhet, utanförskap, rasism. Vem bär ansvaret? Naturligtvis bär invandraren ett ansvar för sitt beteende. Men största ansvaret har alla fega, naiva politiker som möjliggjort ett bidragssystem utan motkrav. Samt inte förstått/vill förstå, att om man tar in människor vars kultur är så långt från den svenska det bara går så kan det bara bli problem.

Många av dessa människor är i avsaknad av skolutbildning vilket gör det nästan omöjligt att integreras på arbetsmarknaden eller i samhället. De lever på bidrag och förblir kvar i sin egen samhällskultur. Det slår mot de övriga 50 procenten invandrare som”får ta skiten” när ”svensksvenskar” är upprörda över en usel invandringspolitik, ständiga rapporter om skjutningar, våld och bidragstagande. Även de tar avstånd från allt våld och olagligheter. De är duktiga, arbetsamma människor i många olika yrkesgrupper som bidrar till att samhället fungerar. 

Ämnen du kan följa