När företag växer, växer Strängnäs

Insändare 23 augusti 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fyra av fem jobb skapas i små företag, i Strängnäs kommun finns nästan 4 000 företag.

Att det är här jobben skapas har vi vetat länge. Om vi fortsätter att förenkla regelkrånglet och förbättra förutsättningarna att starta och driva företag kommer vi att få välmående och blomstrande företag. Vi Moderater är fast beslutna om att fortsätta arbeta tillsammans med våra företagare för att skapa ett företagsklimat i den absoluta Sverigetoppen. Då kommer dessa att växa och nyanställa.

Med den tillväxten är det fler som kan gå till ett arbete och vi kan anställa fler lärare, mer omsorgspersonal och satsa ytterligare på våra kärnverksamheter. Genom goda samarbeten ska vi dra till oss företagsetableringar som kompletterar befintliga företag och som stärker vår attraktionskraft. Bland annat behöver vi en större hotellanläggning för att kunna ta emot besökare vid både större och mindre evenemang och möten, en aktör som vill satsa på den fantastiska platsen vi bor och verkar på. Det bör vara ett destinationshotell som är centralt placerat i Strängnäs vid Västerviken.

Vi har Mälaren omkring oss och smultronställen runt om i hela vår kommun. Vi bör gemensamt med länsstyrelsen ta vara på den vattenlinje som vi har genom att stärka aktörer och främja deras möjligheter att utveckla den lokala naturturismen, även i strandnära lägen. Vi är en kommun som har en unik natur med lugn och ro. Vi är lagom långt bort från Stockholm och vi är många företagare likt mig själv som både vill och kan vara med och växa!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa