Neutralitet finns inte längre ”på kartan"

Att Putin, mitt uppe i ett krävande krig i Ukraina, skulle starta ett kärnvapenkrig för att Sverige blir medlem i Nato är ytterst osannolikt, skriver S. G. Daun.
Bilden:1946-06-30. Atombomben på Bikini atollen, den första provsprängningen av kärnvapen som USA:s krigsmakt genomfört.

Att Putin, mitt uppe i ett krävande krig i Ukraina, skulle starta ett kärnvapenkrig för att Sverige blir medlem i Nato är ytterst osannolikt, skriver S. G. Daun. Bilden:1946-06-30. Atombomben på Bikini atollen, den första provsprängningen av kärnvapen som USA:s krigsmakt genomfört.

Foto: TT

Insändare2022-03-25 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på "Inte läge för Natoanslutning" publicerad den 19 mars. Oavsett vilka epitet vi sätter på Rysslands president, så har han tillräckligt med förnuft och insikt för att begripa att användning av kärnkraftvapen innebär ett oundvikligt världskrig, där han själv drabbas lika mycket själv.

Att Putin, mitt uppe i ett krävande krig i Ukraina, skulle starta ett kärnvapenkrig för att Sverige blir medlem i Nato är ytterst osannolikt. Och det kommer inte en ny chans för oss att välja rätt sida i en alltmer polariserad värld.

Neutralitet finns inte längre kvar ”på kartan”. Antingen är du vän eller fiende, som Ryssland ser det. Då blir valt enkelt. Som jag ser det.

Eller som romarna sa: ”Bästa sättet att säkra freden är att ha ett starkt försvar”!