Nu händer många positiva saker i vår bygd

S i Åkers styckebruk ser med tillförsikt framåt. Mycket är på gång på orten.

S i Åkers styckebruk ser med tillförsikt framåt. Mycket är på gång på orten.

Foto: Sofie Axelzon

Insändare2024-10-04 20:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Åkers Socialdemokratiska Förening ser med glädje att det händer positiva saker i vår bygd. Många år har både föreningen, förtroendevalda, enskilda och andra lokala föreningar i Åker tagit upp ärenden i kommunens nämnder.

När projektering av en ny simhall på Larslunda startade, var det många som menade att simbassängen i Åker var i fara. S-föreningen i Åker lyfte fram de många fördelar som finns med vår lilla simhall i Åker. Den är viktig för simundervisningen på skolan och ger äldre möjlighet till rörelse i vatten. Nu kommer simhallen restaureras och bli till än mer glädje för alla Åkersbors och för alla andra från våra kommundelar som nyttjar bassängen. Konstgräs på fotbollsplan är också på gång, äntligen!

Gamla macken vid torget, en snackis och klagomål de senaste åren. En skamfläck i byn med fordon och allehanda bråte. Också här har föreningen, liksom många andra, skickat skrivelser till nämndledamöter, bjudit in till möten och ställt frågor till ansvarig nämnd. Nu äntligen händer något positivt med skräptomten efter många långa politiska ”bänkar”. Vi socialdemokrater ser fram emot när sista ”skräpet” lämnar gamla MACK tomten!

Trygghetsboende vid Riagården – en långbänk. Lyftes första gången som en idé för byggnation till Strängnäs bostadsbolag för över tio år sedan. Vi är stolta över att ha drivit frågan, men besvikna att det tagit så lång tid. Nu verkar det äntligen möjligt under nästa år 2025! 

Planer på bostäder vid Brobyholm fanns redan på 90-talet. Olika markägare gjorde att utvecklingen stannade av. När S och M ingick samarbete fanns förutsättningar för byggnation, vi var många som sa ”äntligen, det var på tiden!”.

Vi gläds åt att vi nu kan summera flera års engagemang för nya trygghetsboenden, renoverad simhall, konstgräs och att mackens skräp försvinner.