Nu har vi kris nästan överallt

Insändare 17 augusti 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man kan undra hur våra politiker tänker. Idag får södra Sverige det högsta elpriset någonsin i Sverige, och det tack vara att det inte blåser. Hur kan våra politiker satsa på vindkraftverk som ska byggas ut? Det är ju att kasta pengarna i sjön.

Bygg hellre rejäla kärnkraftverk som kan försörja hela Sveriges befolkning på el! Vi kan inte fortsätta på det viset som vi har gjort hittills. Igår kom också en uppgift på att Sverige är det andra största land i Europa som exporterar el? Politikerna varnar redan nu, att elpriset kommer att 4-5-dubblas i vinter. Är det klokt?

Jag är benägen att hålla med Villaförenings ordförande som föreslog att staten slopar skatt och moms på el under vinterhalvåret. Obs, jag är ingen villaägare.

Det är ju tyvärr inte det enda problem som vi står inför här i Sverige. Vi har kris nästan överallt, tågen går inte som dom ska, pass får man inte heller inom rimlig tid, matpriserna stiger skyhögt, skolorna lider brist på behöriga lärare, vårdköerna växer och sjukvården orkar inte beta av kön, och dessutom har vi en kriminalitet som bara växer och växer.

Finns det något parti som vill axla den tunga bördan att ta över och försöka vända på utvecklingen, för nu har vi nått botten i detta fina land.


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Manifestation mot mäns våld mot kvinnor – nästa vecka inleds En vecka fri från våld: "Förövarna faller i skymundan"

Manifestation mot mäns våld mot kvinnor – nästa vecka inleds En vecka fri från våld: "Förövarna faller i skymundan"

Insändare: Här är min utopi som finansminister

Här är min utopi som finansminister
Ämnen du kan följa