Orättvist att vår klass måste splittras

Elever på British Junior tycker att det är orättvist att deras klass måste splittras i förtid.

Elever på British Junior tycker att det är orättvist att deras klass måste splittras i förtid.

Foto: Niklas Holm

Insändare2023-03-10 06:56
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Våra klasser på British Junior ska splittras i sexan, ett år tidigare än alla andra. Det här tycker vi är väldigt väldigt orättvist eftersom att alla andra klasser splittras i sjuan. 

Våran skola säger att det är på grund av att vi inte har plats och att dom vill testa vara tre klasser, men plats har vi för dom håller på att bygga ett nytt klassrum som dom inte vet vad dom ska använda till. Att dom vill prova vara tre klasser förstår vi inte heller riktigt eftersom att dom andra klasserna redan är tre stycken. 

Det här är inte bara orättvist utan också väldigt väldigt jobbigt för att vi är nära i våran klass men också att vi kommer bli jättemånga i en klass. Just nu är vi runt 26 i en klass men vi kommer bli 32–33 i en klass. Det är problematiskt eftersom vi har många med koncentrationssvårigheter. Dom sa också att dom ville testa om det skulle funka bra att bli tre klasser redan i sexan fast alla andra som går i årskurserna under oss redan är tre. Dom säger att vi inte har plats när vi ska upp på högstadiebyggnaden men sjuorna där är fyra klasser. 

Dom förstör inte bara en klass utan också en familj.