Ovaccinerade riskerar bli utfrysta

Insändare 19 januari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varför ska jag straffas och nekas vård som jag i hela mitt liv betalat skatt för, på grund av att jag är ovaccinerad? Jag är absolut inte emot vaccin, ju fler som kan ta det desto bättre. Men en del som inte kan på grund av olika åkommor verkar behöva noggrant redogöra för hela världen sina journaler, så att de själva kan få bedöma för att de tror sig besitta någon sorts medicinsk expertkunskap. Annars blir du utfryst. 

Med tanke på hur fascismen har brett ut sig under historien så är detta en skrämmande och oroande utveckling, att vi ska vända oss emot varandra istället för att hjälpas åt. Är jag en av dem som ska behöva gömma mig? I dag verkar ju vem som helst kunna vara forskare och läkare som bisyssla till sitt övriga yrke. Det är ju redan bevisat att vaccinerade sprider smitta, dock kortare tid, men det är ju de som med största sannolikhet går på krogen, affären och så vidare som vanligt, utan munskydd. Bara att gå till gymmet och äta lite D-vitamin så kan man inte bli sjuk verkar en hel del andra tro.

Pengarna till vården som saknas idag har funnits. De har bara prioriterats bort år efter år, så nu står vi här. På grund av att vi själva har röstat oss fram till det.
Jag tror på sjukdomen och jag tror att den är allvarlig och att jag på intet sätt är förskonad från att drabbas. Jag riskerar att råka illa ut och därför väljer jag själv, att så gott det bara går, att följa restriktioner. Mitt behov för att överleva är inte att gå på nattklubb eller trängas med folk i affärer. Krisen i vården har funnits i åratal, det är inget som hänt nu!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Åsikter om vaccination och pandemin

Insändare: Ett år som covidvaccinatör

Ett år som covidvaccinatör

Insändare: Därför är jag vaccinerad

Därför är jag vaccinerad

Insändare: Sluta visa sprutor på tv

Sluta visa sprutor på tv

Insändare: Inför covidpass

Inför covidpass

Insändare: Använd handsprit!

Använd handsprit!
Visa fler
Läs mer!

Insändare: Därför är jag vaccinerad

Därför är jag vaccinerad

Få svenska vårdanställda har fått dos 3 – betydligt snabbare jobbat i Sörmland: "Oerhört glada över prioriteringarna"

Få svenska vårdanställda har fått dos 3 – betydligt snabbare jobbat i Sörmland: "Oerhört glada över prioriteringarna"