Parken Zoo har blivit en skamfläck

Delar av nöjesfältet på Parken Zoo i Eskilstuna.

Delar av nöjesfältet på Parken Zoo i Eskilstuna.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-11-27 19:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Genom mitt arbete besöker jag Parken Zoo flera gånger varje sommar. Det som slår mig, varje år sedan stället privatiserades och således bedrivs med vinst, är att det går käpprätt utför i totalt förfall.

I flera timmar går jag och skäms å besökarnas och kommunens vägnar. Det ser BEDRÖVLIGT ut inne i på Zoo. 

Högt ogräs överallt, flagnande färg på de flesta (gamla) målade ytor på samma ställen år efter år, murar och betong som är trasiga eller söndervittrade, smutsiga eller repiga fönster så du knappt ser djuren, vattengravar som är fulla med skräp och rena algodlingarna. 

De få planterade blommor som finns får trängas bortglömda och slokande tillsammans med ogräs. 
Oklippt ogräs intill djurhägnen så de yngsta besökarna ser inte in.

Det ser så fruktansvärt sunkigt ut så det är helt obegripligt att ledningen för Parken Zoo öppnar portarna varje år och tar fullt betalt. 

Obegripligt att inte kommunens politiker påpekar detta. Är det detta vi vill stoltsera med? Fanns det inga krav vid försäljningen?

Jag förstår att barn tycker det är roligt ändå med karuseller och många lekplatser, men det är även vuxna som går där som minns hur ståtligt vackert det var förr när parkförvaltningen skötte området.

Skärpning Parken Zoo! Använd en del av vinsten för att ta hand om stället så vi Eskilstunabor kan känna stolthet över att ta med våra gäster till stadens ”huvudattraktion”.

Just nu kan det enbart beskrivas som ett sorgligt ställe med stort renoveringsbehov!