Parkeringsbrist när Årby Norra byggs

Insändare 22 april 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det verkligen rätt att det skapas en detaljplan som tar bort möjligheterna till nära parkering i gammal bebyggelse. Vi har ju haft bra parkering nära och nu byggs Årby Norra. Detta medför att möjligheten att parkera nära blir omöjlig. 

På 60-talet då området byggdes så fanns det ett avtal om parkeringar på arrendemarken, parkeringstal var en bil per lägenhet. Nu är det uppsagt och vi får inga möjligheter att parkera nära. Det finns många äldre och dom kan ju inte gå långa sträckor. De tillfälliga platserna är ju väldigt långt bort och även om p-huset kommer att byggas så är avståndet stort.

Detta med stadsläkning är ju för oss bara en nackdel, de barriärer man avser att ta bort är ju kvar Torshällavägen. Möjligheten att bo kvar i husen är ju omöjlig för vissa. Detta klubbades ju igenom av våra politiker som bara såg enkelspårigt, bygga mer på ”kala ytor”. Risken är ju stor att grönytor blir parkering och det var väl inte tanken med detaljplanen. 

Och sedan har vi det så kallade stråket som ska gå utanför husen och det omöjliggör gästparkering med mera. I detaljplanen sägs det ju att p-huset ska tillgodogöra vårt parkeringsbehov. Så det måste ju byggas, kostar i och för sig mycket men detaljplanen bör ju följas. Sedan kommer det att bli omöjligt att ha evenemang på Årby IP då det inte finns parkeringsmöjligheter. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa