Polismannen kallade mig "gubbjävel" – borde bett om ursäkt

Insändarskribenten var med om en situation i cirkulationsplatsen vid Nybron.

Insändarskribenten var med om en situation i cirkulationsplatsen vid Nybron.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2024-05-23 20:52
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste nyligen en artikel i Eskilstuna Kuriren om beteenden i rondeller

Jag körde Hamngatan i Eskilstuna österut. När jag närmade mig rondellen Hamngatan-Nybrogatan, kom en linjebuss från höger och därefter en polisbil med en manlig förare.

Linjebussen var inne i rondellen när jag närmade mig men polisbilen, med föraren som hade blicken i sin färdriktningen, närmade sig utan att, till synes, observera mig varför jag signalerade en så kallad "här är jag-signal" samtidigt som jag bromsade in.

Polisbilen körde förbi mig och stannade i rondellen. Aha tänkte jag, han ska be om ursäkt att han inte såg mig. Men nej så var det inte. Han kom fram till mig med raska steg och med väldigt hög röst sa "Gubbjävel, ska du gasa upp i mig", varpå han gick tillbaka till polisbilen och fortsatte sin färd.

Jag blev sittande en kort stund, troligen med ett förvånat ansiktsuttryck. Ringde sedan upp stationsbefälet och bad honom lämna mitt namn och telefonnummer till föraren av polisbilen. Jag ville tala med honom om detta och hans beteende.

Befälet kunde naturligtvis inte gå i god för att han skulle ringa upp, och jag upplystes om möjligheten till anmälan. Befälet informerade också om att det var ett pågående ingripande som aktuell polisman var kallad till.

Polismannen var alltså kallad till ett ingripande, och trots det slösade tid på att förolämpa mig, istället för att spara dessa sekunder som kan vara avgörande i ett ingripande. 

Det har gått ett antal dagar sedan händelsen, men ingen polisman har ringt.