Politikens uttalande skadar förtroendet för kommunen

Politikens nedlåtande uttalande om de anställda skadar förtroendet för kommunen. Skriver signaturen "Kommunmedborgare".

Politikens nedlåtande uttalande om de anställda skadar förtroendet för kommunen. Skriver signaturen "Kommunmedborgare".

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-02-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Smutsigt beteende och nepotism med förhoppningar om att förövarna får kännbara straff?
Är det Trump som mobiliserar sina anhängare på sociala medier? Nej det är den högsta politiska ledningen i Eskilstuna kommun som uttrycker sig så om kommunens egna anställda.

Det handlar förstås om turordningen för vaccinationer som är ett minfält i sig.

Uttalandet från ansvariga politiker görs i ett skede när utredningen inte ens är klar. Nu gäller inga värdeord om krafttag mot kränkningar eller att ha ett gott respektfullt tonläge i sociala medier. Någon som helst analys av konsekvenserna för inblandade verksamheter och medarbetare tycks inte vara av intresse i den politiska världen.

När vi som bäst behöver sammanhållning för att ta oss igenom den värsta krisen i vård och omsorg passar man på att skjuta in sig på den egna verksamheten. Särskilt chefer är förstås alltid lovligt byte, hur ska verksamheterna kunna läka efter detta race i media med eldunderstöd från högsta ort?

Låt utredningen ha sin gång, vilka fel har begåtts och varför, därefter får inblandade ta sitt ansvar. Regionens smittskyddsläkare sammanfattade i samma tidning hur turordningen ska fungera, när samtliga prioriterade grupper som finns på plats är klara kan det vara så att en fullt frisk 18 åring får den sista dosen just denna gång. Politikens nedlåtande uttalande om de anställda skadar förtroendet för kommunen.