Rätt beslut att riva skorstenen

Vi Eskilstunabor klarar oss utan en onödig skorsten som i framtiden måste rivas igen.  Skriver insändarskribenten.

Vi Eskilstunabor klarar oss utan en onödig skorsten som i framtiden måste rivas igen. Skriver insändarskribenten.

Foto: Lars Skärlund

Insändare2020-12-21 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur fungerar stadsbyggnadsnämnden i vår stad? Om vi har en byggnad, skorsten, träd eller annat som är en direkt fara för alla. Och vi har en ansvarig som går att nå. Den ansvariga tar tag i problemet och bekostar en snabb och nödvändig lösning. Varför straffar man då istället för att tacka och säga rådigt ingripande.

Skorstenen i detta fall var otroligt farlig vad skulle ägaren göra? Sätta staglinor eller vad tror nämnden. Lätt att sitta och gnälla när någon annan får ta kostnaden och vara "duktig" Börjar likna Sigurdsristningen i omvänd ordning.

Att riva var helt rätt beslut och tack för att någon tog ansvar och räddade oss från en helt onödig olycka. Om den hänt så vet vi ju med säkerhet att samma nämnd tyckt att den självklart skulle tagit bort om nämnden fått bestämma.

Vi Eskilstunabor klarar oss utan en onödig skorsten som i framtiden måste rivas igen. Vi har i framtiden fler monument från förgången tid som vi får se försvinna av säkerhetsskäl. Tänk på miljön och lägg ner ärendet istället. Stort tack Stefan Larsson för ett rådigt beslut.