Rätt politik sänker priserna på el och bensin

Socialdemokraternas politik har medfört höga priser på besin, el och mat, menar kristdemokraten Tony Meshko.

Socialdemokraternas politik har medfört höga priser på besin, el och mat, menar kristdemokraten Tony Meshko.

Foto: Erik Simander/TT

Insändare2022-08-15 20:19
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att matpriserna stiger nästan en gång i veckan, känner många av i plånboken. Rekord i elpriser och bränslepriser. Sverige har under Socialdemokraternas senaste dryga åtta års styre blivit ett kö-land. Det kan bara inte fortsätta så här.

Att situationen ser ut som den gör idag beror stor del på strategiskt felfattade politiska beslut utav Socialdemokraterna. 

Man behöver inte vara hjärnforskare för att förstå att höja skatten på drivmedel sju gånger på åtta år samt att lägga ner sex fungerande kärnkraftsreaktorer av de tolv Sverige har och ersatta dem med vindkraft som levererar bara när det blåser, kommer att driva upp priset på el, bensin och diesel. Självklart drabbar rekordpriserna oss alla men särskilt våra bönder, så nu blir även vår mat rekorddyr.

KD går till val på att bygga ny kärnkraft och minska inblandningen av biodrivmedel i dieseln. Våra förslag sänker bensinpriset med fem kronor litern och dieselpriset med nio kronor litern.

Att elpriset är så extremt högt beror på politiska beslut. Rysslands krig mot Ukraina påverkar priserna, men regeringen Socialdemokraterna, tillsammans med Miljöpartiet och stödpartiet Centerpartiet har påverkat dem ännu mer. 

Kristdemokraterna har de politiska förslagen och viljan att lösa Sveriges och Eskilstunas verkliga problem, men vi behöver just din röst. Din röst gör skillnad. Håller du med, rösta KD i år.