Rösta på ett parti som prioriterar klimatet

Insändare 5 september 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln "Rekordtorka i Europa: "På väg mot mycket värre" publicerad den 25 augusti.

I tidningen går det att läsa att det varnas för torka i nästan halva Europa. Skördar bränns i solen, floder torkar ut, elproduktionen påverkas då kärnkraftverk inte kan kylas ner. Effekten av den globala uppvärmningen ger värmerekord och vattenbrist. Människan har inte upplevt något liknande sedan 500 år tillbaka i tiden. Forskare påpekar att uppvärmningen kommer fortsätta och att det kommer bli ännu värre med ökning av extremväder. Med andra ord, nästa sommar kommer bli ett helvete.

Klimatkrisen är här nu, och vi kan inte vänta att marknaden ska ordna det. All vår energi måste läggas på att ändra vårt sätt att leva. Det är enkelt. Använd cykeln i stället för bilen, åk kollektivt, ät mer vegetariskt, minska din vattenanvändning, energieffektivisera ditt hem. Tyvärr är ingen beredd att göra några uppoffringar alls.

Vi anser oss ha rätt att leva precis så som vi vill. Allt tänk på miljön är propaganda och ett hot mot vår frihet. Vi blir arga och hatiska mot dem som vill göra något för miljön. Vi ser det som ett direkt påhopp på vår person att någon föreslår vindkraft eller vegetarisk mat i skolan. Sluta tänk på dig själv först, tänk på framtiden och dem som ska leva på den planet vi nu håller på och förstör. Gör det du kan och rösta på ett parti som gör så mycket för klimatet som möjligt. Det spelar ingen roll vilket det är. Snart är det för sent. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa