Så blir konsekvenserna av en högerregering

Insändare 22 september 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har svenska folket röstat fram en högerregering i det senaste valet, och vad detta kommer att innebära om de får igenom alla sina förslag.

Här följer några exempel på vad vi kan vänta oss av den nya regeringen:

Sänkta skatter betyder mindre pengar till bland annat sjukvård, äldreomsorg, skola och socialtjänst, något som kan mynna ut i en katastrof för alla medborgare om den blir ännu mer eftersatt än den redan är nu.

Sänkt A-kassa som drabbar den som tvingats att bli arbetslös som dessutom lever i en oviss tillvaro inte minst när det gäller den framtida pensionen. Återinförande av arbetslinjen som innebär att alla bör arbeta, även en del de sjuka kan alltid göra något i samhället.

Sjukförsäkringen kan då i vissa fall bytas ut mot försörjningsstöd som gör att den som inte bedöms som tillräckligt sjuk måste arbeta och samtidigt leva på existensminimum.

Mer pengar i plånboken för de välbeställda som gynnas mest av skattesänkningar som gör att de kan unna sig en extra sol semesterresa till de västindiska öarna. Mindre pengar till att minska de stora klyftorna i samhället och stoppa nyrekryteringen av kriminella i förorterna. 

Det är med stor sorg jag tagit emot detta val besked, samtidigt som jag tvår mina händer eftersom jag inte röstat på denna högerregering, som dessutom kommer att bli beroende av Sverigedemokraternas människosyn.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa