Saknad spelglädje i United

Vi som följer laget ser att det fattas något eftersom spelglädjen ofta lyser med sin frånvaro. Skriver signaturen Pelle.

Vi som följer laget ser att det fattas något eftersom spelglädjen ofta lyser med sin frånvaro. Skriver signaturen Pelle.

Foto: Albin Ekström

Insändare2020-11-11 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eskilstuna United är ett fotbollslag med många duktiga spelare, som borde vara med och slåss om topplaceringar i damallsvenskan.
Så har tyvärr inte de senaste åren sett ut, utan det har mest handlat om att hålla sig kvar i högsta serien. Kan det bero på tränarens oförmåga att leda laget och få ut det mesta möjliga av varje enskild spelare. Vad det än beror på borde ledningen för klubben fundera på om det inte är dags att göra en förändring. Vi som följer laget ser att det fattas något eftersom spelglädjen ofta lyser med sin frånvaro.
Ska United behålla sina supportrar och även i framtiden ha god anslutning med publik på sina matcher, så måste nog laget höja sig igen.
Det var bara tur i matchen mot Djurgården att laget lyckades vända ett underläge till seger. Nu gäller det att ta vara på den turen som troligtvis innebär fortsatt spel i högsta serien och komma tillbaks nästa säsong med nya idéer och spelglädje. De tre matcher jag sett live under detta ”virusår” har saknat något som värmer ett fotbollshjärta (utom några lyckliga minuter mot Djurgården).
Hoppas på en förändring.