Saknar artiklar om oansvariga hundägare

Många människor har allergi mot hundar och det är ett stort obehag för dom när hundar springer lösa, skriver signaturen "Hoppfull".

Många människor har allergi mot hundar och det är ett stort obehag för dom när hundar springer lösa, skriver signaturen "Hoppfull".

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-11-13 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tidigare i år har kuriren haft någon/några artiklar om hundars obehag när dom utsätts för höga smällar och oljud. Det är bra att tidningen uppmärksammar detta och självklart ska man göra allt som går för att hundar inte ska behöva utsättas för detta.

Detta problem uppstår ofta vid fyrverkerier och som tur är förekommer det inte så ofta. Saknar en artikel om hur människor utsätts för obehag av hundar som ihärdigt kan skälla utan att ägarna bryr sig. Det är ett problem som kan förekomma dagligen genom oaktsamma ägare.

Aggressiva kamphundar har blivit ett större problem i samhället. Många människor har allergi mot hundar och det är ett stort obehag för dom när hundar springer lösa. Det är väldigt obehagligt när hundar kommer rusande och skäller med blottade tänder, saknar en artikel om detta som riktar sig till dom.

Trots allt relativt få oansvariga hundägare som kanske skulle skärpa sig om dom fick läsa en sådan artikel.