"Samhället diskriminerar oss äldre"

Hur många av oss äldre har råd med en DATOR eller klarar dessa framstormande Smart- telefoner som ska bytas mest varje år.
Hur många av oss äldre har råd med en DATOR eller klarar dessa framstormande Smart- telefoner som ska bytas mest varje år.

Insändare 7 augusti 2021 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den framrusande digitaliseringens smarta hjälpmedel må vara hur nödvändiga och effektiviserande som helst. Men 2021 års samhälle diskriminerar oss äldre pensionärer på alla fronter. De styrande har plockat bort våra bank- och postställen från glesbygdens mindre städer, byar och tätorter i åratal redan. Vad då? Du har ju INTERNET vet ja! Men den stora omvälvningen i vårt nya 2000-tal har tagit ifrån oss äldre-pensionärer 80-90–100 + all vår värdighet. Använd din Smart- telefon- eller, du har ju INTERNET uppkoppling i huset! 

Okej! Hur många av oss äldre har råd med en DATOR eller klarar dessa framstormande Smart- telefoner som ska bytas mest varje år. ”Vi har pott- tränat våra egna barn, lärt dem äta med bestick och att ta hänsyn till sina medmänniskor”. Hoppas jag? På 2000-talet är det våra barn och barnbarn som tvingas bli våra läromästare inom det smyg- digitaliserade 2000-talet. Förnedringen är extra kännbar för oss med hjärnfunktionen i behåll. Dessutom är många äldre helt ensamstående på vårt jordklot som idag mest består av främlingshat, människoförakt, egoism och total förnekelse av vår världs historia. ”Trump – Andan har även anammats i vårt fredliga Sverige ”.

Respekten och tilltron till de få som upplevt och ännu berättar om Nazi- tidens HELVETEN räknas som senila– Jag var sex år 1939 då vinterkrigen startade i Finland och växte upp under misär, hemlöshet och fysisk skräck från 1939-1944 och ända fram till 1950-talet. Igenkännandets ORO gnager. Hade hoppats slippa uppleva detta en gång till under min livstid.

Ämnen du kan följa