SD håller med: Tosteröbron behöver renoveras

Med tanke på Tosteröbrons ålder, dess underhållsbehov och den rådande trafiksituationen över bron så ser vi ett stort behov av framförhållning. Skriver Björn Karlsson, 
Linda Hefvelin SD Strängnäs.

Med tanke på Tosteröbrons ålder, dess underhållsbehov och den rådande trafiksituationen över bron så ser vi ett stort behov av framförhållning. Skriver Björn Karlsson, Linda Hefvelin SD Strängnäs.

Foto: Fanny Juhlin

Insändare2021-03-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en insändare 9/3 så lyfter skribenten Clas Lennartsson en viktig fråga gällande en plan för att rusta upp Tosteröbron. Vi kan lugna insändarskribenten med att Sverigedemokraterna verkligen håller med om att bron måste ses över.

Redan föregående år lyfte vi upp frågan i kommunfullmäktige med en interpellation till majoriteten där vi konkret frågade om det finns en plan för en ersättning av Tosteröbron. Svaret blev ett: Nej! 

Det som finns är en underhållsplan för utbyte av mekaniska och elektriska slitagedelar. I klartext så avses endast att reparera bron vid behov och den konsekvensen såg vi alla i somras med en hel del påfrestande driftsstopp.

Kommunen växer och Tosterö är en av de populära platserna att bygga och bo på. Bron är ett av de viktiga naven inom kommunens infrastruktur med dess förbindelse över Mälaren. Vid stora problem och stopp ställer det till svårigheter för hela samhället. Med tanke på Tosteröbrons ålder, dess underhållsbehov och den rådande trafiksituationen över bron så ser vi ett stort behov av framförhållning så att kommunen är väl förberedd redan nu och inför framtiden. 

Vi Sverigedemokrater ser det som mycket angeläget att ha en plan för åtgärder på både kort och lång sikt. Därför lämnande vi in en motion 25/1–2021 där vi konkret föreslår att kommunen utreder förutsättningarna och tar fram en plan för en ersättning eller modernisering av Tosteröbron. 

Motionen är inte besvarad än, men det vore märkligt om den motionen inte ses som rätt och fördelaktig. En plan med en modernisering eller ersättning av bron borde vara brådskande.

Det tycker vi är oerhört viktigt och bör prioriteras.