SD: Satsa även på ungdomar i prioriterade områden

Insändare 28 juni 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Nej SD, Eskilstuna behöver inte ha en EPA-park!" Publicerad den 17/6.

Vi har det senaste decenniet sett hur moderaterna i klorna på socialdemokraterna öst våra skattepengar över vissa ”prioriterade” områden och dess ungdomar, trots dessa satsningar så leder vi ”skytteligan” och fortsätter dessutom på samma inslagna linje.

Gällande frågan om att våra motorburna ungdomar har ”missbrukat rätten att vistas på allmänna platser” och ”repressalier istället för belöningar” så ställer vi oss frågan hur ni år efter år kunnat pumpa in skattemedel till områden som genom samma haltande logik om brott borde förbrukat den rätten med råge?

Som ett axplock så anordnas nu under sommaren ”Sommartorg” med fika, fotboll, basket, badminton, kubb, hopprep, äggstafett, quiz, picknick, bingo, utflykt till Parken Zoo för att sedan avsluta dagen med grillning.

Jag behöver väl inte dra så många fler parametrar för att få allmänheten att förstå att era projekt år efter år uppenbarligen inte gör någon skillnad.

Vi håller med om och unnar givetvis barnen och ungdomarna i de här områdena en meningsfull sommar, samtidigt som vi även ser våra övriga ungdomar från våra prioriterade områden som också gärna tar del av kommunens aktiviteter.

Det ena utesluter väl inte det andra? Hur många tjänster krävs det från kommunen för Sommartorgen i Årby, Skiftinge, Fröslunda osv.?Vad kostade det? Utvärderas de någonsin? Isåfall, har det gått bra? Har ni lyckats?

Jag hoppas att ni som har orkat att läsa så här långt inser vilken väg Moderaterna i Eskilstuna vandrar och har gjort de senaste åtta åren, de vill helt enkelt likt Socialdemokraterna fortsätta att ösa in våra skattepengar i dessa områden istället för att dela med sig ”två” ynka tjänster till våra ungdomar som försöker hålla sig borta från droger och kriminalitet utan har andra intressen än fotboll och äggstafett.

Moderaternas prioriterade områden är uppenbarligen inte de samma som Sverigedemokraternas.

Vi i Sverigedemokraterna vill ge boende och ungdomar i Torshälla, Kvicksund, Ärla, Skogstorp, Hällby, Mesta, Sundbyholm, Kjula, Mälarbaden, Tumbo, Borsökna, Gillberga/Lista, Stora Sundby, Näshulta med mera, samma förutsättningar och möjligheter till en bra och meningsfull fritid som om man bor i ett av moderaternas utsedda projekt.

GÖR ESKILSTUNA BRA IGEN!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa