SD:s politik är motbjudande

Att göra skillnad på människor är SD:s ideologi, skriver insändarskribent Börje Skjoldhammer. Bilden är från valet 2018.
Att göra skillnad på människor är SD:s ideologi, skriver insändarskribent Börje Skjoldhammer. Bilden är från valet 2018.

Insändare 31 juli 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SD för en politik som bidrar till rasism och främlingshat. SD menar att invandrare är en belastning för Sverige. Att islam är en avskyvärd religion. Att olika kulturer förstör Sverige och kräver ett totalstopp av invandring. Att göra skillnad på människor är SD:s ideologi. Vi och dom. Påminner om nazismen i Tyskland på 30-talet. Det var så andra världskriget började, man gjorde skillnad på människor.

Att påstå att invandrare är en belastning, är absurt. Hur skulle Sverige se ut utan alla invandrade entreprenörer, sjukvårdpersonal, servicepersonal? Alla kulturella upplevelser vi njuter av idag. Människor från världens alla hörn har bidragit till den välfärd vi har. Att påstå att invandrare är en belastning är hårresande.

Att personer stödjer ett sådant parti med sådan människosyn är för mig obegripligt. Förutom SD:s människosyn bagatelliserar och negligerar man också världens klimat och miljöhot som sannolikt är det största hot vi står inför tillsammans med pandemier och förlust av biologisk mångfald. 

Än mer beklämmande är att tre svenska partier stödjer detta parti och deras ideologi.

Ämnen du kan följa