Sevabs höjning är på gränsen till ett brott

Insändare 29 april 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående Sevabs höjning av fast kostnad på ca 250 procent i månaden. 

Vi som bor på Violavägen i Mariefred har genom Strängnäs tidning fått svar på den ilska och upprördhet över en höjning på elräkningen med 263 procent i månaden, det vill säga ca 3 500 kronor om året och 290 kronor i månaden. Övriga hyresgäster l Mariefred har fått en ringa höjning eller inget alls.

Av någon anledning ses vi som villaägare med egen mätare och får alltså betala som sådan. Vi är alltså att betrakta som jämförbara med villaägarna, men med hyresgästen skyldigheter och alla förbud.

Svaret som vi erhöll från Sevab var vad vi väntat oss, det vill säga inget vettigt alls. Alla skyller på alla, ingen har ett vettigt svar.

Vi kan inte acceptera att vi blir behandlade på ett sätt som endast kan betraktas som övergrepp på den lilla medborgaren/människan. Oss behöver man tydligen inte ta hänsyn till.

"Medborgaren i centrum" är en slogan som används flitigt i kommunen. Nu är det upp till bevis!

Här har man med spikklubba slagit till mot pensionärer och barnfamiljer med redan ansträngd ekonomi utan ett ord till varför och inte hjälper det med massa tekniska förklaringar och att det har varit fel i flera år. Det kan inte vara hyresgästerna som ska betala för fel som begåtts.

Pensionerna höjdes i januari med 350– 400 kronor och dessa skulle kompensera prishöjningar som hyra, el, mat, kläder, och övriga kostnader. Den matematiker som får det att gå ihop med Sevabs höjning skulle jag gärna träffa.

En uppmaning till Sevab – tänk om och gör rätt. Det kan inte vara förenligt med god medborgaranda att en av Strängnäs koncerns bolag gör en höjning på gränsen till brott mot all moral och etik.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa