Sjukhusen står stadigt i en krissituation

Insändare från Region Sörmland som menar att sjukhusen står stadigt i en krissituation.

Insändare från Region Sörmland som menar att sjukhusen står stadigt i en krissituation.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2019-11-04 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man läser så mycket i tidningen och här i Eskilstuna får jag frågor om vad som hänt på våra sjukhus. Det har varit två allvarliga händelser som vi i Sörmland klarat bra.
En kabel brändes av och Nyköpings lasarett blev utan ström, en krisgrupp klarade ut situationen. Man ordnade transporter och hittade nya vårdplatser för alla på andra sjukhus. En ny kabel kom på plats och ingen evakuering behövde genomföras. Men hade det behövts fanns beredskap för att evakuera.

Fem regioner har problem med leveranser av sjukvårdsartiklar. Alla utom Sörmland har ställt in operationer. Sörmlands region klarar sig bäst i detta läge tack vare att vi till skillnad mot de övriga har ett beredskapslager och en bättre hantering av IT systemet för beställningar. All heder till personalen som klarar ut en svår situation.
Det känns bra att vården i Sörmland klarat dessa prövningar. Det känns också bra att vi till skillnad från många andra regioner har ordning på ekonomin, vi rekryterar fler och hyrpersonalen minskar, samtidigt som vi har kommit tillrätta med bristen på vårdplatser.