Skjutningarna måste stoppas

Gör stickkontroller bland kriminella när det gäller narkotika, vapen och stöldgods kontinuerligt. Stoppa nyrekryteringen av yngre till den alltmer grova brottsligheten, skriver signaturen "Mot brott och för fred".
Bilden: Under mars har stadsdelen Årby i Eskilstuna drabbats av flera skjutningar.

Gör stickkontroller bland kriminella när det gäller narkotika, vapen och stöldgods kontinuerligt. Stoppa nyrekryteringen av yngre till den alltmer grova brottsligheten, skriver signaturen "Mot brott och för fred". Bilden: Under mars har stadsdelen Årby i Eskilstuna drabbats av flera skjutningar.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2022-04-06 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skjutningarna har ökat i Eskilstuna den senaste tiden, orsakat av den växande gängbrottsligheten. Tidigare var den endast i storstäder. Nu brer den ut sig i mindre städer runt om i landet. Hemtjänstpersonal i Skiftinge och Årby har blivit utsatta för beskjutning av förlupna kulor inom sitt arbetsområde. Det är en skrämmande utveckling i ett demokratiskt land. 

Det får vara slut på silkesvante hanteringen av grova brottslingar. Gör stickkontroller bland kriminella när det gäller narkotika, vapen och stöldgods kontinuerligt. Stoppa nyrekryteringen av yngre till den alltmer grova brottsligheten.

Tullverket måste få mycket mer resurser att kontrollera in och utförsel av narkotika, vapen, stöldgods, illegal invandring och människosmuggling.

Jag hoppas på ett bra valår med ökad befogenheter till tullmyndigheten som kontrollerar våra gränser. Resursökningen ger på sikt mer pengar till välfärden, ett tryggare och välmående samhälle.