Skobutikerna har skor – men bankerna har inga pengar

Skor i en skobutik.

Skor i en skobutik.

Foto: Lisa Arfwidson (SvD/TT)

Insändare2024-09-07 19:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ja, man kan ju undra hur saker och ting har blivit, när vi går till banken och vill hantera pengar. ”Vi hanterar inte pengar här.” Ja, vi hör ju hur dumt det låter. Snart bör det väl växa fram nya idéer om hur vårt arbete ska ersättas. Kanske hög tid att vi får någon värdering som inte går att växla mot pengar. Som det är nu sägs det att allt går att få för pengar, men det stämmer ju inte. Den som säger så är väl insnöad i sin värld.

Nu hör vi att många har svårt med tekniken och utvecklingen har kanske glömt att människor är olika. Det finns många skäl till att många har stora problem med teknikens utveckling. De som flyger med sina sportflygplan tycker väl inte att det är så konstigt. Men varför flyger inte alla människor?

När jag skulle skicka ett paket för tio år sedan, fick jag efter tre timmar veta från banken att om jag inte hade någon som kunde hjälpa mig med smarttelefonen, ”ja då står du där”. Hade det varit som det borde vara, då hade inte en sådan personal haft sitt jobb kvar dagen ut.

Nu tas alla sådana fel med en axelryckning, för att göra sig av med personalen när de gör fel, det existerar ju inte längre. Utan nu ska vi acceptera att banker inte hanterar pengar längre, trots att grundlagen säger att pengar gäller för att reglera skulder. Pengar behöver ju inte vara fysiska, men vårt samhälle behöver vara anpassat till oss som bor i det.