Svar på "Mobiltelefonen är vårt arbetsverktyg" i EK 7/3. Jag läste ditt inlägg och kan till viss del hålla med dig om att det behövs fler personal i vården. Men jag reagerade på hur ditt inlägg riktade sig till anhöriga på boendet du jobbar på, som reagerat på att mobiltelefonerna används och gått och klagat till din chef.
Jag antar att din chef redan informerat de anhöriga som klagat, att era telefoner är ett arbetsredskap och att "problemet" nu är löst, så varför skriva och kritisera anhöriga i tidningen?
Att era telefoner är ett arbetsredskap vet jag, men att det ska vara din "agenda" för dagen är något nytt för mig. Så vitt jag vet så signerar man givna mediciner i den samt då man tagit blodsocker.
Du skriver att ni endast är två personal på elva boende och att ni inte hinner med dagliga aktiviteter. På ett äldreboende brukar det ofta vara flera grupper/avdelningar i samma hus så varför inte ta hjälp av varandra? Och ni som jobbar ett dagpass måste väl bli avlösta av kvällspersonal så varför inte göra aktiviteterna då?
Det är lag på att våra äldre ska bli erbjudna utevistelse en gång om dagen. Det behöver inte vara promenader, utan bara komma ut och få luft. Är det fint väder så kan man ta med sig de som har "pigga" ben och låta någon av dem köra rullstol med den som inte kan gå av egen kraft.
Du får det att låta som att aktiviteter skulle vara ett problem att hinna med på boendet där du jobbar. Men varför inte slå ihop social samvaro med aktiviteterna? Sätt dig ner och spela kort, spela fia med knuff, eller varför inte läsa högt ur tidningen? Baka en sockerkaka och ha en mysig stund tillsammans till eftermiddagskaffet?
Man kan göra så mycket med så lite medel bara man själv har rätt vilja och attityd.