Smarta och hållbara tips?

Insändare 4 februari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det var en väldigt fin artikel i tidningen den 1 februari om olika hållbarhetstips som strömmat in till Strängnäs kommuns hållbarhetskommunikatör från allmänheten och där det bästa förslaget (bland andra ”Inte flyga och åka så lite bil som möjligt”) belönades med en elcykel av kommunen. Och vilka fina tips hållbarhetskommunikatören själv torgförde: ”Köp mindre, ät upp dina rester och undvik att ta bilen kortare sträckor”. Genialt! 

Kanske kommunen kunde förse hållbarhetskommunikatören med en hållbarhetskommunikatörsassistent som kunde hjälpa hållbarhetskommunikatören att kläcka ytterligare snilleblixtar på hållbarhetsfronten? Kostnaden för hen kunde förslagsvis finansieras genom avskedande av ett par undersköterskor inom kommunens äldreomsorg. Därmed skulle man som en bonus också bli mera hållbar på äldreboendet eftersom man inte skulle hinna med att duscha gamlingarna så ofta och, simsalabim, då sparar man ju varmvatten!

Nu är väl tyvärr tävlingen slut men annars tycker jag nog att kommunen, som tack för det tipset, kunde bekosta en elcykel även åt en annan.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa