Snart kan ni ta bort Mellösa från kartan

Kyrkskolan i Mellösa.

Kyrkskolan i Mellösa.

Foto: Daniel Ekström

Insändare2024-01-28 12:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Upprörd, ja det blir jag och säkert många med mej! För vilken gång i ordningen är Kyrkskolan i Mellösa nedläggningshotad? Vi har väl alla fått lära oss att inte ljuga, framför allt inte för barnen (gäller tydligen inte politiker). Inför jullovet 2021 jublade barn, lärare, föräldrar, alla; skolan skulle bli kvar och "varsamt renoverad". Så lät det då, vad hände? Ingenting...

Och nu kan man ju skylla på prishöjningar, högre räntor, inflation, mindre barnkullar med mera. Varför började man inte då direkt med renoveringen? Pengar ska styra allt, kortsiktigt! Men lite mer långsiktigt tror jag ni biter er i svansen.

Det är väl vår framtid att satsa på barnen. Utan förskola och skola i en liten landsbygdsort, vad har vi då? Ingenting!

Psykisk ohälsa har vi nog av redan i dag. Hur tror ni det blir för alla barnfamiljer här som kanske måste flytta, inte få huset sålt, byta jobb, kanske inte få något jobb. Ekonomiska förluster på många sätt ökar ohälsan och vad kostar det i slutändan?

De som blir kvar är vi pensionärer som så småningom dör ut. Då har ni lyckats, då kan ni ta bort Mellösa från kartan!

Fråga er istället varför barnfamiljer vill flytta ut på landsbygden med ett lugnare leverne och små välfungerande skolor! Det kallar jag att få en levande landsbygd med unga människor som vill engagera sej i sin lilla trygga ort och väl känna till varandra och varandras barn (ger också skatteintäkter).

Tack för ordet och till er som beslutar, tänk efter före!