Sommarlovsaktiviteter är inte för alla barn

Kommunen ordnar sommarlovsaktiviteter för barnen – men inget är anpassad för barn med intellektuell funktionsnedsättning, menar insändarskribenten.

Kommunen ordnar sommarlovsaktiviteter för barnen – men inget är anpassad för barn med intellektuell funktionsnedsättning, menar insändarskribenten.

Foto: Niklas Holm

Insändare2023-06-13 08:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har sommarlovet börjat för alla skolelever i Eskilstuna, då menar jag ”alla”.

Eskilstuna kommun arrangerar massor med aktiviteter för barn och ungdomar i utsatta områden såsom Fröslunda, Årby och Skiftinge.

Det arrangeras även aktiviteter samt sommarjobb för andra ungdomar genom Eskilstunas kommunala bolag.

Alla ska integreras och spela diverse spel, sporta och utöva aktiviteter av alla dess slag.

Har Eskilstuna, den stolta fristaden, ”glömt” bort alla barn och ungdomar som har IF (intellektuell funktionsnedsättning) eller barn och ungdomar som behöver hjälp och stöd på annat sätt?

Har försökt nå någon ansvarig på kommunen som kan berätta vilka aktiviteter min dotter på 16 år kan medverka/delta i under nio veckors sommarlov. Efter otaliga samtal har svaret varit entydigt, Eskilstuna kommun har inga aktiviteter varken under sommaren, julen, hösten eller våren för barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning.

Jag tror inte jag är den enda föräldern i Eskilstuna kommun som efterfrågar kommunala initiativ för denna grupp av människor.

Alla människor ska ha lika värde och skall kunna erbjudas samma möjligheter som alla andra.

Länge leve fristaden Eskilstuna!