Sopåkarna vägrar hämta sopor

Jag har bott här i 35 år och aldrig upplevt något liknande. Nu har det gått ett antal veckor och sopåkarna vägrar hämta våra sopor. Skriver insändarskribenten.

Jag har bott här i 35 år och aldrig upplevt något liknande. Nu har det gått ett antal veckor och sopåkarna vägrar hämta våra sopor. Skriver insändarskribenten.

Foto: Privat

Insändare2021-02-17 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående sophämtning vid Vattendragaren i Torshälla. Dålig stil och nonchalans från Energi och Miljö. Detta är maktmissbruk.

Jag har bott här i 35 år och aldrig upplevt något liknande. Nu har det gått ett antal veckor och sopåkarna vägrar hämta våra sopor.

Vi är en bostadsrättsförening på 17 familjer så det blir en hel del sopor i stora kärl. Vi betalar för denna tjänst.

Kommunen har både sandat och plogat denna backe. Även bostadsrättsförening har sandat och saltat åt kommunen. Men dom förare som kör dessa sopbilar vägrar åka ned för backen, hör och häpna! Dom är rädda att hamna i ån, ingen har lyckats med det på dom 35 år jag har bott här, snö har vi haft också i mängder tidigare år. Det funkade då varför inte nu? Byt chaufförer om dom inte vågar och kan köra bil. Nu stannar dom till tittar neråt backen vägrar åka ned. Så dåligt.

Nu tycker E-miljö och miljöinspektören, att vi ska dra upp sopkärlen till Storgatan där ska dom stå i solskenet och pryda gatan under vintermånaderna. Nu är vi ju ett antal 70+are som bor här och vi har inte dom krafterna att skjutsa upp dessa sopkärl till gatan.  En undran till miljöinspektören, vet hen var Torshälla ligger? Här lutar det ju i åt alla håll, så jag undrar om alla som bor efter Vive Jönsgatan och Klostergatan här i Torshälla också ska ställa sina sopkärl på Storgatan. Vad tror ni Torshällaborna tycker om det? Här sprängdes en soptunna som stod på en trottoar längs Storgatan för ett antal år sedan. Kul, va?

Det är på tiden att ni hämtar det ni inte hämtat på 4 veckor. Ni får då jobba lite extra förstås.