Soppdagar i skolan = konfliktdagar

Sopptorsdagar i skolan är ingen höjdare, anser signaturen "Föräldrar till hungerkänsliga barn".

Sopptorsdagar i skolan är ingen höjdare, anser signaturen "Föräldrar till hungerkänsliga barn".

Foto: Björn Larsson Rosvall (TT)

Insändare2024-10-14 19:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Visst är det bra att barnen får äta varierat och prova på många nya rätter, men kom igen skolköken i Strängnäs, måste ni lägga alla icke barnvänliga rätter samma dag? I går stod återigen tomatsoppa, champinjonsoppa och hummus på menyn.

I vanlig ordning kom barnen hem igen hungriga och griniga. Så är det ofta på sopptorsdagarna. När barnen inte kan äta sig mätta uppstår fler konflikter än vanligt, både på skolan och hemma. Är det något särskilt som hänt på skolan, ja då är det alltid på en sopptorsdag.

Det går att servera billig soppa som ändå är mättande och mer barnvänlig. Det går också att servera tillbehör som gör att alla kan äta sig mätta. Nu är till och med brödet ransonerat. Max två mackor.

Vi förespråkar att barnen ska prova allt, men på skolan måste ändå prio 1 vara att barnen äter. Det finns andra kommuner som dagligen serverar pasta och köttbullar just av den anledningen.

Kan vi få be skolköken att sprida ut de icke barnvänliga rätterna eller kanske lägga till i alla fall en pastasallad om ni nu måste servera champinjonsoppa? Lite målgruppsanpassning är aldrig fel.