Sörmlandtrafiken hoppas på en lösning i biljettfrågan

Jag kan lova dig att det inte handlar om ovilja från vår sida att hitta en annan lösning. Skriver 
Johan Tollén, kommunikatör, kollektivtrafik, Region Sörmland.

Jag kan lova dig att det inte handlar om ovilja från vår sida att hitta en annan lösning. Skriver Johan Tollén, kommunikatör, kollektivtrafik, Region Sörmland.

Foto: Niklas Holm

Insändare2020-09-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren  "Åka buss – onödigt krångligt" publicerad 21/9.

Hej!

Corona-utbrottet har mycket riktigt inneburit gigantiska förändringar och utmaningar på bussarna, inte minst på grund av stängda framdörrar. 

Jag kan lova dig att det inte handlar om ovilja från vår sida att hitta en annan lösning. Tvärtom vill vi inget hellre än att våra resenärer ska kunna köpa biljetter på samma sätt som tidigare och att allt ska återgå till det normala på bussarna igen. Men vi lever alla mitt i en allvarlig pandemi där hela samhället måste ta sitt ansvar för att minska smittspridningen. Vi har under en längre tid jobbat för en lösning där föraren sitter skyddad och kan hantera biljettköp, men tyvärr är detta ingen enkel process. Vi hoppas och tror att en lösning är nära. 

Under tiden har vi nyligen lanserat en specialbiljett för dig som inte kan köpa biljett i appen. Den kan köpas hos ombud eller på webben och heter ”Tur och retur zon”. Denna biljett aktiveras vid köp och gäller i sex timmar framåt. Priset är 60 kr för vuxna och 40 kr för ungdom/student. 

Om du har problem att köpa biljett i appen är du alltid välkommen att ringa vår kundservice på 0771-22 40 00 så kan de hjälpa dig. Det är viktigt att du har en giltig biljett när du kliver på bussen. Annars riskerar du tilläggsavgift vid kontroll.

Gällande seniorkort så är det en produkt som bara gäller i Eskilstuna och finansieras av Eskilstuna kommun. Vi har därför inte de tekniska möjligheterna att säkerställa att den enbart säljs till de som är behöriga av den i våra digitala säljkanaler för tillfället.