Spännande med rika män som puttar boll i hål

Tillhör man de bästa i världen på denna tämligen simpla enkla lek, då höjs man till skyarna som någon sorts extraordinär människa, skriver insändarskribenten om golfproffsen.

Tillhör man de bästa i världen på denna tämligen simpla enkla lek, då höjs man till skyarna som någon sorts extraordinär människa, skriver insändarskribenten om golfproffsen.

Foto: David Goldman/AP/TT

Insändare2023-03-24 07:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag skall inte förneka att jag är en sportfåne, jag älskar sport och har gjort det i hela mitt liv, det är tävlingsmomentet som så fängslande fascinerar.

Man kan ju undra varför, när det inte gäller alla.

I vilket fall så tittade jag på golf från amerikanska touren, hur spännande som helst kan det vara.

Så tänker jag, här går fullvuxna män, som med hjälp av klubbor på en bana, skall få i en liten boll i ett hål på så få slag som möjligt.

Alltså den som har minst antal slag "är bäst" – vilken bedrift!

Tillhör man dessutom de, som är bland de bästa i världen på denna tämligen simpla enkla lek, då höjs man till skyarna som någon sorts extraordinär människa, med en status som inte ser några gränser.

Dessa fullvuxna män som går där, med sin golfhandske i bakfickan och golfklubb-bärare vid sin sida har blivit "vrål-rika", ja många är miljardärer, bara just för att de är bäst på att putta den där lilla bollen i ett hål, med så få slag som möjligt.

En hårt flitigt arbetande brukande bonde som från morgon till kväll utför en mängd olika fysiska, ofta svåra sysslor under sin långa arbetsdag, kan många gånger knappt försörja sig själv.

Och så jämför jag golfspelaren med bonden och tänker, att en värld utan superduktiga golfspelare, i den skulle vi klara oss utmärkt helt utan besvär, men i en värld utan brukande bönder, i den skulle vi nog närmast gå under.

Sensmoralen blir: En värld utan golf går väl an, men den blir inte lika rolig.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om