Stäng högstadiet i coronatider

Signaturen högstadieelev tycker att man ska stänga högstadiet under pandemin och ha undervisningen online.

Signaturen högstadieelev tycker att man ska stänga högstadiet under pandemin och ha undervisningen online.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2020-12-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att det är helt oacceptabelt att man inte stänger ner högstadiet nu när covid-19 sprider sig som en löpeld i Sverige. Vi elever som går i sjuan till nian är tillräckligt mogna för att kunna ha onlineskola.

Jag tycker att man ska ha onlineskola för att det är trångt i klassrummen och många lärare är i riskgruppen. Det är redan ont om lärare, tycker ni då att vi ska riskera att många lärare dör? Det kan innebära att det blir ännu färre lärare i våra svenska skolor. 

Tycker ni inte synd om alla som dör i covid-19 bara för att människor gick till sitt jobb? Folkhälsomyndigheten säger att man ska vara hemma om man har symtom men det är bevisat att man kan ha covid-19 även fast man inte har några symtom. Om man stänger skolan och har onlineskola så kan man göra sina skolarbeten även fast man känner sig lite krasslig. Då kan alla hänga med i skolarbete.

Många elever behöver special anpassningar och extra stöd, de kommer inte kunna få dom anpassningarna om vi har onlineskola i Sverige.
Min lösning är att dom som behöver vara i skolan kan få vara i skolan. Om man ser att det inte fungerar för eleverna att ha onlineskola så får man ta ett nytt beslut då.

Det vi har kommit överens är att man ska ha onlineskola för högstadiet. Om det inte fungerar så får man ta ett nytt beslut då. Dom som inte klarar av skolan i vanliga fall får vara kvar i skolan och ha skola som vanligt. Då håller man ner antalet elever i klassrummen och så är det enklare att smittspåra. Nu uppmanar jag Sveriges regering att ta tag i det här på riktigt.