Stärk och skydda den breda medelklassen

Insändare 4 augusti 2022 07:53
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svenska folket blir allt mer pessimistiska om sin egen och den svenska ekonomin. I Konjunkturbarometern för maj är hushållens förtroende på den lägsta nivån sedan finanskrisen 2008. I ett sådant läge går Socialdemokraterna till val på höjda skatter med samarbetspartier som har förslag på ytterligare skatter som ska höjas. Detta i en takt när inflationen är hög, räntan stiger och människor får mindre kvar på kontot vid månadens slut. Alla som har en inkomst, äger ett hus, sparar pengar genom ISK eller äger en bil borde vara orolig för vad en socialdemokratisk och miljöpartistisk valseger kan leda till i höst.

Till skillnad från skattehöjarkarusellen ger Liberalerna andra besked om prioriteringar inför valrörelsen och framtida förhandlingar inom en liberal borgerlig regering. Liberalerna föreslår därför ett samlat paket som tvärtemot regeringens politik sänker skatter och utgifter för samhällsbyggare i Sverige. Det rör sig om både nya förslag och omprövning av den befintliga politiken. Liberalerna har med detta på kort tid gett besked om omläggning av politiken för friskolor, CSN, marginalskatteprioriteringar och ränteavdrag. Detta för att ge svar på hur den breda medelklassen ska skyddas och stå öppen för fler i ljuset av regeringens många misslyckanden

I det allvarliga kostnadsläge som nu slår mot svenska hushåll där många ser sina ekonomiska marginaler krympa finns det särskild anledning att stå upp för att den breda medelklassen inte ska behandlas som en bankomat.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa