Strängnäs på väg att byta demokrati mot korruption?

Insändare 5 augusti 2022 08:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som pensionär funderar man vart vi är på väg. Inför valet. Tidigare fanns det råd i kommundelarna som invånarna kunde lyssna på och påverka för sin kommundels bästa. Inte minst för Pensionärerna som har svårt att hänga med, i dagens datavärd. Idag känns det mer som besluten tas i något kompisgäng, sen åker man ut och informerar att så här skall det ”bli”. Ni kan få ha synpunkter men det är bestämt redan (sen kallar man det demokrati).

Sen läser man i tidningen att kommunalråd tänker sätta sig i styrelsen för energibolag och delar ut 30 milj. Återigen känns det som lite så där.

Vissa detaljplaner och bygglov kan ta hur lång tid som helst, och vissa går fort. Det börjar som det är på väg att svänga mot korruption i samhället i stället för demokrati.

Som pensionär funderar man var man skall lägga sin röst. Inget parti vill göra något för dem, helst bara få dem åt sidan någonstans, så dom inte belastar samhället eller syns. Det är bara när det är dags att gå och rösta som alla vill måna om pensionärerna.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa