Svårt att se positiva effekter av längre öppettider

Insändare 10 augusti 2022 07:21
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på "Låt Eskilstunas krogar ha längre öppettider" i EK 3 augusti.

Moderaternas förslag är rena rappakaljan. Deras resonemang yppades under pandemins restriktioner, men då av Moderaternas ungdomsförbund (MUF).

Min undran är om Salo, Gredfors och Puustinen har konsekvenstänk? Vet Moderaterna vad alkoholen och andra droger utgör för risker för den enskildes hälsa och samhällets missöden?

Är det där skon klämmer, att Moderaterna vill ha skattesänkningar, då fler ska ha råd att gå på krogen och supa?

Ska skatteintäkter som är en pluspost jämföras med individernas ohälsa, kostnaderna inom sjukvården och av människoliv? Bara att konstatera att sprit och droger skördar liv.

Moderaterna bör inte hänvisa sina påtryckningar om andra kommuners beslut. Vi bor i Eskilstuna och vill att studenterna som valt universitetet här, får ett långt liv med bra livskvalité. Gäller även de anställda på krogen, övriga som är ute på fältet och de boende i citykärnan. 

Som medborgare är det svårt att se de positiva effekterna som moderaterna Åsa, Göran och Jari ser med ett friare uteliv och längre öppettider. Friskare liv får du av en god nattsömn. Tror inte ett dugg på att Eskilstunas övriga politiker räds över Moderaternas urkorkade förslag. Ser det mer som omtanke av de politiker som avslagit längre öppettider.

Kan Moderaterna hänvisa till var fakta finns tillgänglig om att "längre serveringstider gick antalet våldsbrott ner när krogarna fick hålla öppet längre?"

Som medmänniska önskar jag att en politiker vill vara en förebild för våra barn och ungdomar. För när spriten går in så går vettet ut!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa